bled-otok

Bled – Imago Paradisi

Bled leži na 501 m nadmorske višine in spada med bisere Slovenije, dežele na sončni strani Alp. Je alpski biser, saj leži na obrobju Triglavskega narodnega parka, edinega v Sloveniji, ki zavzema celotne Julijske Alpe na slovenskem ozemlju in nosi ime po najvišji točki parka in najvišji slovenski gori Triglavu (2864 m).

Pravljično podobo in čudežno moč mu daje čudovito jezero s čarobnim in očarljivim Blejskim otokom s cerkvijo Sv. Marije in zvončkom želja na sredi, skrivnosten starodavni grad, ki na vrhu strme skale kraljuje nad mestom in pogled na okoliške gore in vrhove, ki poskrbijo za popolnost in nepozabnost. Zdravo in blago podnebje značilno za subalpsko klimo mu omogoča najdaljšo kopalno sezono od vseh alpskih letovišč, saj ga grebeni Julijskih Alp in Karavank ščitijo pred mrzlimi severnimi vetrovi. Bled je poznan tudi po svojem kulinaričnem simbolu, slastni kremni rezini.

Številne naravne in kulturne znamenitosti, mir, sonce ter svež alpski zrak omogočajo idealne razmere za prijeten, sproščujoč oddih ali aktivne počitnice. Prav zato Bled privablja ljudi z vsega sveta tako poslovneže kot tudi umetnike, športnike, raziskovalce, rekreativce, stare in mlade. S svojo lepoto očara prav vsakega in ga prepriča, da se vedno rad vrača.

Po napornem dnevu, ko se prileže oddih izven mestnega vrveža, ste najlepše dobrodošli v Penzionu Bled. Smo novoodprti družinski penzion, ki se nahaja na obrobju mesta in ga odlikuje predvsem mirna lega. Pri nas si lahko odpočijete, sprostite in se pripravite na nove izzive.

Dobrodošli!